Β. Γκοιμίσης: Η νέα νομοθεσία για τη μεταφορά συντελεστή δόμησης βάζει τάξη στο δομημένο περιβάλλον

Author: Share:

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη μεταφορά συντελεστή δόμησης (ν. 4495/2017) έχει στόχο να ξεπεραστεί ο σκόπελος της προηγούμενης νομοθεσίας που είχε κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ αλλά και να αναπτυχθεί ένας ορθολογικότερος πολεοδομικός σχεδιασμός σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Γκοιμίση, αρχιτέκτων (MSc).

Ακούστε το ηχητικό εδώ

Παρουσιάζοντας την σχετική διημερίδα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή έως και το Σάββατο με θέμα «Η συμβολή του θεσμού στον πολεοδομικό σχεδιασμό και την εφαρμογή των σχεδίων. Δυνατότητες και κίνδυνοι από την επανενεργοποίηση του με τις διατάξεις του ν. 4495/2017» στο Τεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο κ. Γκοιμίσης σημείωσε ότι η νέα αυτή νομοθεσία αναγνωρίζει ότι ο τίτλος συντελεστή δόμησης δεν μπορεί να είναι εμπορικό προϊόν και ως εκ τούτου αντικαθιστά την επονομαζόμενη «τράπεζα γης» από την «τράπεζα δικαιωμάτων».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, ο κ. Γκοιμίσης υπογράμμισε ακόμα ότι επαναενεργοποιεί το συγκεκριμένο μέτρο προς όφελος του δομημένου περιβάλλοντος συμβάλλοντας στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και ευρύτερου του περιβάλλοντος.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Previous Article

Η μεταφορά συντελεστή και πάλι στο προσκήνιο

Next Article

Πλατείες και πάρκα κινδυνεύουν να…. χαθούν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *